Szakmaiság

Szakmaiság ikon

Az MSZK-ban az üzleti tudományok és a menedzsment legfontosabb témaköreiről tanulunk és az ennek alkalmazásához szükséges készségeinket fejlesztjük. Lépcsőzetes képzési rendszerünket neves szakmai partnereinkkel közösen építettük fel, azzal a céllal, hogy nemzetközileg is versenyképes lehessen.

 

Ezért a képzéseink között vannak kurzusok, tréningek és workshopok is.

 

A kurzusainkon neves szakemberek segítségével mélyedünk el különböző témakörökben kiscsoportos beszélgetések és esettanulmányok megoldása során. Ezek közül vannak kötelező témák, amik részét képzik az alapcsomagnak, ezekből félévente egyet kell teljesíteni. Mindezeket pedig mindannyian különböző érdeklődési köre szerinti kurzusokkal egészítjük ki. Tanulunk közösen üzleti angolt, márkaépítést, pénzügyi ismereteket vagy különböző számítástechnikai szoftverek használatát, mint az Excel vagy az Adobe képszerkesztő programok.

 

Az önfejlesztés egy másik eszközeként tréningeket szervezünk magunknak, ahol egy-egy személyes készségre fókuszálunk. Tapasztalt trénerekkel dolgozunk egy-egy hétvégén keresztül az önismeretünkön, kreativitásunkon, kommunikációs és prezentációs készségeinken, idő- és feladatmenedzsmentünkön stb.

 

Sokszor kisebb, kötetlenebb, beszélgetős keretek között is tanulunk egymástól és szakmai partnereinktől, ezeket nevezzük workshopoknak. Foglalkozunk például prezentációstechnikával, sajtómegjelenések módszerével vagy a karrier workshopunk keretei között az önéletrajzzal, LinkedIn profillal, motivációs levéllel és az interjúzási technikákkal kapcsolatos tippekkel.

A képzési rendszer elvégzése során tagjaink olyan stabil tudásanyagot kapnak a menedzsment alapjaitól kezdve egészen a stratégiai és a projektmenedzsmenten átívelve, hogy a munkaerőpiacra kilépve már tapasztaltnak érezhetik magukat, megbízható üzleti stratégiát alakíthatnak ki, amelyet képesek meggyőzően eladni, és sikeresen dolgozhatnak együtt csapatban. Négy félév aktív részvétel után, az alapcsomag képzéseit elvégezve, megszerezhetik az MSZK Diplomát, melynek célja, hogy egy felsőoktatási és piaci szereplők által egyaránt elismert dokumentum legyen, ami szakkollégiumunkból kikerülő egyetemisták tudását jelképezi.