Projektek az MSZK-ban

Szakkollégiumunk egy projektalapú mátrixszervezet, ami azon alapul, hogy a különböző területek mellett tagjaink gyakorlati tapasztalatokat szereznek a magas szintű projektmenedzsmentben. A projekteken belül szintén különböző alterületek vannak, akik együttműködnek a szervezeti területekkel feladataikban. Célunk, hogy az elméletben tanult ismereteket átültessük a mindennapi tevékenységünkbe. Fontos, hogy értéket teremtsünk mind magunk, mind diáktársaink és külső partnereink számára. A projektjeink hosszúsága változó, átlagosan 4-7 hónapig terjednek. Szervezetünkben vannak állandó jellegű projektek. Az őszi félévben a Felvételi és az Esetverseny, míg tavasszal a Szakmarathon és a Menedzsment Akadémia projektek vannak soron. Továbbá bármilyen egyéb projekt elindítható, ehhez valamely közgyűlésünkön a tagság többségi támogatása szükséges.

Szeretné támogatni projektjeinket? Az alábbi linkre kattintva bővebb tájékoztatást adunk!

Felvételi

Az évente esetékes Felvételi projekt célja, hogy megfelelő mennyiségű és megfelelő kompetenciákkal rendelkező egyetemista fiatalokat biztosítson a szervez számára, annak céljaival összhangban. A projekt magában foglalja mind az ambiciózus egyetemisták érdeklődésének felkeltését, mind pedig a jelöltek közül a szervezeti kultúrába leginkább illeszkedni tudó új Tagjelöltek kiválasztását egy többkörös, csoportos kiválasztási módszer segítségével. A projekthez hozzátartozik a Tagjelöltek szervezetbe való beillesztése, integrálása annak érdekében, hogy minél hamarabb a szervezet aktív, tevékeny tagjaivá válhassanak, ismerve a szervezeti kultúrát, szokásokat, hagyományokat. A projekt hosszútávú célja a tagság sokszínűségének fenntartása és a szakkollégium folyamatos fejlődésének biztosítása a tagság által.
Ha a tanulmányaidon túl Te is többre vágysz, többet szeretnél elérni az egyetemi éveid alatt és szeretnél előnnyel indulni a munkaerő-piacon, akkor ne habozz, jelentkezz hozzánk a következő felvételi időszakban!

Consulting

Az MSZK legújabb projektje, melynek elsődleges célja a más egyetemi szervezetek, illetve szakkollégiumok segítése. Senior bázisunk aktív részvételével a szervezeti felépítésben, stratégiaalkotásban nyújtunk támogatást partnereinknek. A tagság a tanácsadási folyamat során az egyetemen, illetve az MSZK kurzusain elsajátított elméleti tudást ülteti át a gyakorlatba. Így nem csak szakkollégiumi közösségünket segítjük, hanem projekttagjainkat is felkészítjük a jövőbeni tanácsadói szerepkörök minél eredményesebb betöltésére.

ESET

Szereted a kihívásokat? Szeretnél fejlődni? Kipróbálnád magad egy vállalat tanácsadóinak szerepében, valós üzleti problémák megoldásával?

A BME Management Szakkollégium 2013 óta rendezi meg esettanulmányi versenyét, az ESET-et, mely lehetőséget kínál Neked és csapattársaidnak, hogy megmérettessétek magatokat és értékes tapasztalatokat szerezzetek. 3-4 fős csapatokban kell a legjobb megoldást kidolgoznotok, miközben értékes élményekkel is gazdagodhattok a szakmai fejlődési lehetőség mellett.
A versenyzők, egy tanácsadó szerepét veszik fel és közösen dolgozzák ki megoldási javaslatukat egy valós vállalati problémára. Megoldásaikat a nap végén egy prezentációban ismertetik a zsűrivel, amelyben az esettanulmányt biztosító vállalat képviselői is helyet kapnak. A megoldásokról a vállalat képviselői és elismert szakemberek adnak visszajelzést.

Menedzsment Akadémia

A Menedzsment Akadémia egy közel 30 éves hagyománnyal rendelkező, évente megrendezett nyári – szakmai tábor, melynek célja az, hogy új és releváns tudást adjon át minden résztvevőnek – miközben kiélvezik a nyár adta rekreációs lehetőségeket.
A táborozók különleges üzleti témákkal ismerkedhetnek meg, színvonalas, a szakmai partnereink által nyújtott tréningeken és workshopokon, majd frissen szerzett tudásukat a tábor folyamán össze is mérhetik egy verseny keretein belül.
Ha szeretnéd összekötni a kellemeset a hasznossal, akkor jelentkezz a következő Menedzsment Akadémiára Te is!

Szakmarathon

A Szakmarathon egy kilenc éves múltra visszatekintő többnapos programsorozat, aminek keretén belül minden évben más témakörrel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Ahogy a nevéből is kitűnik, a szakmaiság kiemelt figyelmet kap, aminek köszönhetően évről évre kiváló szakemberek engednek betekintést nyerni saját szakterületükbe. A változatos előadások és workshopok más-más oldalról közelítik meg az adott témakört, hogy a résztvevők egy minél összetettebb képpel távozhassanak. A Szakmarathon ezek mellett fontosnak tartja a szakmai kapcsolatok építését is, ezért a programok közötti szünetekben lehetőség van személyesen beszélni az előadókkal valamint a többi résztvevővel.

MeMo

A Projectmanagement Moments (MeMo) egy kötetlen, egymástól független témájú interaktív programokból álló sorozat. Előadásaink és az azokat követő viták, beszélgetések a legkülönfélébb témákat ölelik fel, a bankszektor technológiai megújulásától, a nagyvállalati munkakörnyezetben történő érvényesülésig. A közös pontot a jó hangulat és a témát bemutató elismert szakemberek jelentik.