ESET’17 1. Betekintő

case study

A kezdetek

Sziasztok,

A nevem Csöngedi Lilla Napsugár, 20 éves vagyok és a BME-GTK-n tanulok Műszaki Menedzsernek. Az elmúlt egy évben 4 esettanulmányi versenyen vettem részt. A legelső ilyen versenyem az ESET’16 volt. Ezalatt volt lehetőségem belelátni abba, hogy egy ilyen jellegű verseny mennyi területen tudja fejleszteni az embert.
2017. június 25-én a Tisztújító Közgyűlés során választottak meg az ESET’17 projektvezetőjének. Mielőtt jelentkeztem a pozícióra, sok mindent kellett mérlegelnem. Olyan emberekkel próbáltam konzultálni, akik engem is jobban ismernek, valamint szakmailag is bele látnak az ESET eddigi működésébe. Ahogy elkezdtem velük beszélgetni, egyre inkább éreztem magaménak a projektet és egyre inkább vonzott, hogy összefogjam a csapatot és munkámmal teljes mértékben támogassam őket.

Nagy megtiszteltetés egy olyan projekt élén állni, amit több éves munka után a szakmailag elismert versenyek közé sorolnak, azonban annál nagyobb a felelősség. Pár héttel később kaptam meg a projektcsapatot, akik hatalmas lelkesedéssel kezdtek neki a munkának, ami eddig töretlenül halad előre. Az elején nehézség volt, hogy egész júliusban távolból kellett koordinálnom az embereket. Az egy hónapomat leginkább reggeltől estig tartó programok, valamint wifihiány jellemezte. Ezek ellenére mégis haladt a projekt, köszönhetően a csapat talpraesettségének.
A projekt előző vezetői és csapatai által szervezett ESET versenyek gyümölcse, hogy idén több, szakmailag elismert és színvonalas cég is megkeresett minket. A tárgyalások nagyrészt a hetekben mennek majd végbe.
Jelenleg a projektcsapat tagjai azon dolgoznak, hogy a honlap és a marketing anyagok színvonalasan elkészüljenek. Ezen felül úgy érezzük, hogy az ESET elérte azt a szintet, hogy új, innovatív ötletekkel színesítsük idén a versenyt. Erre már több ötletünk is van, jelenleg még a megvalósíthatóságukat mérlegeljük.
Felemelő azt látni, hogy a szenvedélyem, amit éreztem az ESET’17 megszervezése iránt, ugyanúgy megvan a projektcsapatomban.