Felvételi 2022

Töltsd ki formunkat március 19. 23:59-ig!

Nálunk a BME Management Szakkollégiumban (MSZK) lehetőséged van gyakorolni, tapasztalni, hibázni és azokból tanulni anélkül, hogy az visszafordíthatatlan következményekkel járna. Gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz a vezetés és a projektmenedzsment területén amellett, hogy az ehhez szükséges elméleti tudást is megkapod ingyenes képzéseink keretében.

Lehetőséged van kipróbálni különböző vezetési stílusokatmotivációs eszközöket, illetve megismerkedhetsz az online marketing, a pályázatírás, vagy a tárgyalástechnika fortélyaival is. Ha ezekkel a képességekkel felvértezve lépsz ki a munkaerőpiacra, garantáltan könnyebb lesz az elhelyezkedés és az elindulás is a munka világában. Ha rendelkezel a megfelelő tudással és tapasztalattal, nem kell többé sodródnod az árral. Az irányítás onnantól a te kezedben van, ha hajlandó vagy rászánni az időt és az energiát, hogy mindezt megszerezd. Az egyetemi kurzusokon megismert elméleti tudást jól kiegészíti az MSZK-ban megszerezhető gyakorlati tapasztalat.

MI VÁR MÉG RÁD?

 

BME Management Szakkollégium (MSZK) egy független, nonprofit szervezet. Lehetővé tesszük tagjaink számára a menedzsment- és vezetői ismeretek elsajátítását, ezeknek gyakorlatban, projektjeinkben való alkalmazásával a tapasztalatszerzéstTagjainkat különböző karokról és egyetemekről fogadhatjuk, ezáltal erősítve a diverzitást és a hallgatók közötti együttműködést. Célunk elősegíteni tagjaink szakmai és személyes fejlődését valamint, egy értékes és családias közösséget biztosítani számukra.

1986-ban alakult öntevékeny diákszervezetünk alapját a Leadership Playground koncepciónk képezi, melynek célja szakterülettől függetlenül átadni a jó vezetők számára elengedhetetlen tudást. A BME Management Szakkollégium az Országos Szakkollégiumi Mozgalom által felkért Minősítési Bizottság döntése alapján minősített szakkollégiumi címmel rendelkezik.

Felvételi projektünk során minden évben igyekszünk minél sokszínűbb és lelkesebb egyetemistákkal bővíteni szakkollégiumunkat. Az érdeklődők részt vehetnek tájékoztató estjeinken, ahol minden kérdésükre választ kapnak és megismerhetik még jobban szervezetünket.

FELVÉTELI FOLYAMAT

A kiválasztási folyamat három lépcsőből áll. A felvételi folyamat első lépéseként egy kérdőívet kell kitöltened, amelyben külön kérjük majd fényképes önéletrajzodat is. Ezt követően vehetsz részt az offline megrendezett Assessment Centeren (csoportos kiválasztás), végezetül pedig egy szóbeli interjúra is sor kerül. A Felvételi folyamat végeztével megkezdődik a beintegrálási időszak, amelyet közös programokkal, szakmai estekkel építünk fel. Ezen programok mellett MISI-rendszerünk lesz segítségedre, ahol a szervezet tagjai személyesen fognak mentorálni, segíteni és minden felmerülő kérdésedre válaszolni.

1. Kérdőív & CV

A Felvételi Kérdőív egy kérdéssor, mely segít nekünk általános képet alkotni a jelentkezőkről, megkönnyítve ezzel a további folyamatokat a kiválasztáson belül. Szánj minél több időt a form kitöltésére és ahol tudod, ott indokold is válaszaidat. A kérdőívet a Regisztrációs form kitöltése után érheted el.

2. Assessment center

Az offline megrendezett egynapos AC  keretei között a többi jelentkezővel oldhatsz meg játékos feladatokat és egy szakmaibb esettanulmányt próbára téve azokat a készségeidet, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy csatlakozhass a Szakkollégiumunkba.

3. Interjú

Az AC-t követően egy offline beszélgetés keretében tudjuk egymást személyesen is megismerni, ahol felmérjük motivációdat, és hogy miben tudsz fejlődni a szervezetben, miben tud Neked az MSZK segíteni.

SZERVEZETI MŰKÖDÉS

Az MSZK-ban az üzleti tudományok és a menedzsment legfontosabb témaköreiről tanulunk és az ennek alkalmazásához szükséges készségeinket fejlesztjük neves szakmai partnereinkkel. Fontosnak tartjuk, hogy a különböző tudást és készségeket az azokhoz illő legjobb módszerekkel sajátítjuk el. Ezért a képzéseink között vannak kurzusok, tréningek és workshopok is.

Az MSZK-ban és az egyetemen tanultakat valós projektekbe, az egyetemistáknak szervezett programokba és a szervezet mindennapi műkődtetésébe forgathatjuk vissza.

A szakkollégiumunk belső munkája 6 területre tagolódik, így van Gazdasági, Operatív, Marketing, Tehetséggondozási, Szakmai és PR terület. Ezeket az elnök fogja össze, akit évente választunk. Az MSZK egy önálló szervezetként működik, amit mi tagok működtetünk egy vállalathoz hasonlóan. Hét vezetőségi tag irányítása alatt működnek funkcionális területeink, amelyekhez minden tag saját érdeklődési köre szerint csatlakozhat.

Szervezetünk alappillérei

 

SZAKMAISÁG

KÖZÖSSÉG

GYAKORLAT

Az MSZK-ban az üzleti tudományok és a menedzsment legfontosabb témaköreiről tanulunk és az ennek alkalmazásához szükséges készségeinket fejlesztjük. Képzési rendszerünket neves szakmai partnereinkkel közösen építjük, és tagjaink ingyenesen vehetnek részt ezeken. Képzéseink közé tartoznak a rövidebb, pár órás workshopok (tárgyalástechnika, prezentáció, pályázatírás, programozás stb.), a kétnapos tréningek (önismeret, célmeghatározás és időmenedzsment, vezetői készségfejlesztés), illetve a hosszabb, több hetes kurzusok is (Üzleti alapozó Ismeretek, Excel, Problémamegoldás és döntéshozatal, Esettanulmány megoldás, Stratégiai menedzsment)

A szervezet mozgatórugója a színes közösségi élet: buliksportolás, éjszakába nyúló beszélgetések és persze a táborok, ahol kikapcsolódhatunk és jobban megismerhetjük egymást. Emellett minden hétfőn összegyűlik a tagság egy InfoEst keretében, ahol változatos programokkal építjük a közösséget. Szakkollégiumunk a korlátozások ellenére sem állt le, számos online csapatépítő és játékos közösségi programot szerveztünk az elmúlt évben, így tagjaink nem szigetelődtek el egymástól.

Az MSZK-ban rengeteg lehetőségünk adódik, hogy az egyetemen és saját kurzusainkon megszerzett tudásunkat gyakorlatba is átültethesssük. Képzési rendszerünknek és a szakkollégiumon belüli projekt és területi munkának köszönhetően tagjaink már akár egy év után vezetői szerepbe kerülhetnek, és kipróbálhatják magukat egy 5-6 fős csapat élén.

PROJEKTJEINK

Minden félévben több projektet valósítunk meg, amelyek számunkra azt jelentik, hogy összeállunk 5-6 MSZK-ssal egy csapatba és közösen létrehozunk valami jelentőset. Ez a közös cél általában az MSZK évi öt rendezvényének egyike. A projektmunkák elején egy projektalapító dokumentumban tűzzük ki a közös célokat, amelyért a projekt során a csapattal közösen dolgozunk. A rendezvények szakmai programjáért, marketing kampányáért, pénzügyi forrásai előteremtéséért és minden egyéb területéért egy-két csapattag felel, akik sok támogatással, de önállóan dolgoznak a csapat sikerén. A projekt végén feedback keretében adunk visszajelzést egymás munkájáról, elismerjük a tagok erősségeit, és rávilágítunk feljesztendő pontjaira, majd egy összesítő dokumentummal zárjuk le a munkát.

Jelenleg 5 állandó projektünk van: Menedzsment Akadémia, Felvételi, ESET START és PRO, Szakmarathon és a Consulting Group. További információkat a Projektjeink lapon találsz!