ESET 2021

Szívesen kipróbálnád magad tanácsadói szerepben egy valós üzleti probléma megoldásával?

Az ESET a BME Management Szakkollégium esettanulmány-megoldó képzése és versenye, amelynek célja, hogy a résztvevő felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók számára lehetőséget nyújtson a fejlődésre az üzleti problémamegoldás és a strukturált gondolkodás terén, és mindezekben ki is próbálhassák magukat, szakemberek értékes visszajelzéseiért cserébe.

Összesen már kilenc alkalommal rendeztük meg projektünket, melynek során eddig közel 200 csapat, 800 hallgatója mérettethette meg magát, különböző szintű esettanulmányok megoldása során. Versenyünk sikerességét mutatja az is, hogy 2014-ben bekerültünk a Hungarian Business Case Society Rankingbe is, ahol olyan versenyek szerepelnek, mint az Országos Esettanulmányi Verseny.

ESET START

A kezdők számára megrendezésre kerülő ESET Startra olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik először találkoznak esettanulmánnyal.

Képzés

A képzés során tanácsadói, mentori segítséggel sajátíthatják el az alapokat (esettanulmányok fogalma és megoldásának alapjai), melyet gyakorlatban is kipróbálhatnak.  A tapasztalt esetmegoldókból álló előadók célja egy kidolgozott módszertan elméleti alapjainak bemutatása, amelyet egy rövid esetmegoldáson keresztül a résztvevők mutatnak be az érdeklődőknek.

2 Fordulós verseny

A képzésen megszerzett tudást kamatoztatva a rövid előszűrőn túljutott csapatok 2 fordulóban mérettethetik meg magukat. Először az elődöntőben a legjobb 12 csapat versenyez egymással, majd a döntőbe jutott 8 legjobb csapat közül a szakmai zsűri pontozása alapján kerülnek ki a győztesek.

ESET PRO

ESET Pro versenyünk olyan esetmegoldóknak szól, akik korábban már szereztek tapasztalatot más hasonló esettanulmány megoldó versenyen, és több szakmai tudás birtokában vannak.

4 Napos verseny

A haladók versenyén a csapatok 4 napot dolgozhatnak egy vállalati partner által biztosított esettanulmányon.

Szakmai zsűri és networking

A döntőben a szakmai zsűri döntése alapján kerülnek ki a győztesek. A versenyt egy kötetlen networking esemény zárja, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymással és szakmai partnereinkkel.

ESET verseny képekben

ESET verseny képekben

ESET verseny képekben

Hogy néz ki a projekt a mi szemszögünkből?

Minden évben nyár végén egy projektvezető választás után megalakul a jellemzően 5-6 fős projektcsapat. A tagok a három szerepkör egyikét tölthetik be: marketing, szakmai, operatív.

A marketingesek a projektarculat és a kommunikációs ütemterv kidolgozásáért, és a social media posztok megalkotásáért felelnek. A szakmaisok dolgozzák ki a verseny szakmai koncepcióját, keresik fel partnereinket és tárgyalások keretében alakítanak ki sikeres együttműködéseket. Operatívosként legfőbb feladat a projekt pénzügyi hátterének biztosítása együttműködések és pályázatok által, emellett szerződések kötésében, a pénzügyi terv kidolgozásában és a helyszíni teendők koordinálásában vesznek részt.

TÁMOGATÓINK