2017 Felvételi

mszk_felveteli_cimsor
Szerinted miért

okosabb Hermione társainál?

tud Yoda életkora ellenére is kiválóan bánni az erővel?

tudta Wonder Woman megmenteni a világot?

A felvételi időszakunk lezárult, legközelebb 2018 szeptemberében tudsz hozzánk jelentkezni!
Addig is ismerd meg többi projektünket.

Nálunk a BME Management Szakkollégiumban lehetőséged van gyakorolni, tapasztalni, hibázni és azokból tanulni anélkül, hogy az visszafordíthatatlan következményekkel járna. Nálunk gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz a vezetés és a projektmenedzsment területén amellett, hogy az ehhez szükséges elméleti tudást is megkapod.

Lehetőséged van kipróbálni különböző vezetési stílusokat, vezetői eszközöket, illetve megismerkedhetsz az online marketing, a pályázatírás, vagy a tárgyalástechnika fortélyaival is. Ha ezekkel a képességekkel felvértezve lépsz ki a munkaerőpiacra, garantáltan könnyebb lesz az elhelyezkedés és az elindulás is a munka világában. Ha a rendelkezel a megfelelő tudással és tapasztalattal, nem kell többé sodródnod az árral. Az irányítás onnantól a te kezedben van, ha hajlandó vagy rászánni az időt és az energiát, hogy mindezt megszerezd. A gyakorlat megszerzésére nem elég az egyetem kötelező kurzusait elvégezned. Neked kell felkutatnod és kihasználnod a lehetőségeket!

Most egy ilyen lehetőséget mutatunk neked: idén szeptemberben ugyanis a BME Management Szakkollégium ismét felvételt hirdet!

A BME Management Szakkollégium (MSZK) egy független, nonprofit szervezet. Lehetővé tesszük tagjaink és különböző szakok hallgatói számára a menedzsment- és vezetői ismeretek elsajátítását, ezeknek gyakorlatban, projektjeinkben való alkalmazásával a tapasztalatszerzést. Tagjainkat különböző karokról és egyetemekről fogadhatjuk, ezáltal erősítve a hallgatók közötti együttműködést. Célunk elősegíteni tagjaink szakmai és személyes fejlődését valamint, egy értékes közösség biztosítását a számukra.

1986-ban alakult öntevékeny diákszervezetünk alapját a Leadership Playground koncepciónk képezi, melynek célja szakterülettől függetlenül átadni a jó vezetők számára elengedhetetlen tudást. A BME Management Szakkollégium az Országos Szakkollégiumi Mozgalom által felkért Minősítési Bizottság döntése alapján minősített szakkollégiumi címmel rendelkezik.

Felvételi projektünk során minden évben igyekszünk minél sokszínűbb és lelkesebb egyetemistákkal bővíteni szakkollégiumunkat. Az érdeklődők részt vehetnek Tájékoztató estjeinken, ahol minden kérdésükre választ kapnak és megismerhetik még jobban szervezetünket.

Ezután jelentkezőknek először egy regisztrációt, majd egy kérdőívet kell kitölteniük, ami az első szűrő a felvételi folyamatában. Ezután egy fél és egy egész napos, játékos Assessment Center következik, ahol igyekszünk még jobban megismerni benneteket. Végül pedig egy szóbeli beszélgetésre kerül sor. Ezt követően a már kiválasztott új tagok egy emlékezetes táborban ismerkedhetnek meg a szakkolis élettel és persze a tagsággal.

FELVÉTELI FOLYAMAT

A felvételi folyamat első lépéseként egy kérdőívet kell kitöltened Szeptember 26-ig, amelyben külön kérjük majd fényképes önéletrajzodat is. Ezt követően vehetsz részt a két külön napon megrendezett AC-inken, végezetül pedig egy szóbeli interjúra is sor kerül. A Felvételi folyamat végeztével megkezdődik a beintegrálási időszak, amiket közös programokkal, estekkel építünk fel és egy közös táborozással koronázzuk meg.

A Felvételi Kérdőív egy kérdéssor, mely segít nekünk általános képet alkotni a jelentkezőkről, megkönnyítve ezzel a további folyamatokat a kiválasztáson belül. Szánj minél több időt a form kitöltésére és ahol tudod, ott indokold is válaszaidat. A kérdőívet a Regisztrációs form kitöltése után érheted el.

A félnapos AC (Assessment Center) keretei között a többi jelentkezővel oldhatsz meg játékos feladatokat próbára téve azokat a készségeidet,amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy csatlakozhass a Szakkollégiumunkba.

Az egésznapos AC keretei között pedig bizonyíthatod további játékos, illetve komolyabb feladatok megoldásával kitartásodat és elhivatottságodat az MSZK felé. Itt már betekintést kaphatsz a szakkolink szakmai oldalára is.

A Szóbelin a Felvételi Bizottság tagai, illetve a Felvételi projektvezetője előtt kell bizonyítanod szóban, hogy megfelelsz a felállított elvárásoknak és belőled is kiváló tag lehet.

A kiválasztási folyamat négy lépcsőből áll, ám ahhoz, hogy teljesíthesd ezeket,
először regisztrálnod kell a belinkelt formon 2017. 09. 26-án 23:59-ig, amelyet az alábbi jelentkezési gombbal érsz el.

SZERVEZETI MŰKÖDÉS

Az MSZK-ban az üzleti tudományok és a menedzsment legfontosabb témaköreiről tanulunk és az ennek alkalmazásához szükséges készségeinket fejlesztjük neves szakmai partnereinkkel. Fontosnak tartjuk, hogy a különböző tudást és készségeket az azokhoz illő legjobb módszerekkel sajátítjuk el. Ezért a képzéseink között vannak kurzusok, tréningek és workshopok is.

Az MSZK-ban és az egyetemen tanultakat valós projektekbe, az egyetemistáknak szervezett programokba és a szervezet mindennapi műkődtetésébe forgathatjuk vissza.

A szakkollégiumunk belső munkája 6 területre tagolódik, így van Gazdasági, Operatív, Marketing, Tehetséggondozási, Szakmai és PR terület. Ezeket az elnök fogja össze, akit évente választunk. A területek vezetőkből és területi tagokból állnak. Az MSZK egy önálló szervezetként működik, amit mi tagok működtetünk egy vállalathoz hasonlóan. Hét vezetőségi tag irányítása alatt működnek funkcionális területeink, amelyekhez minden tag saját érdeklődési köre szerint csatlakozhat.

Szervezetünk alappillérei

Szakmaiság

Az MSZK-ban az üzleti tudományok és a menedzsment legfontosabb témaköreiről tanulunk és az ennek alkalmazásához szükséges készségeinket fejlesztjük. Lépcsőzetes képzési rendszerünket neves szakmai partnereinkkel közösen építettük.

Tovább…

Gyakorlat

Az MSZK-ban rengeteg lehetőségünk adódik, hogy  az egyetemen és saját kurzusainkon megszerzett tudásunkat gyakorlatba is átültethesssük, képzési rendszerünknek és a szakkollégiumon belüli munkának  köszönhetően.

Tovább…

Közösség

A szervezet mozgatórugója a színes közösségi élet: bulik, sportolás, éjszakába nyúló beszélgetések és persze a táborok, ahol kikapcsolódhatunk és jobban megismerhetjük egymást.

Tovább…

PROJEKTJEINK

Minden félévben több projektet valósítunk meg, ezek számunkra azt jelentik, hogy 5-8 MSZK-ssal egy csapatba összeállunk és közösen létrehozunk valami jelentőset. Ez a közös cél általában az MSZK évi hat rendezvényének egyike. A rendezvények szakmai programjáért, kampányáért, pénzügyi forrásai előteremtéséért és minden egyéb területéért egy-két csapattag felel, akik sok támogatással, de önállóan dolgoznak a csapat sikerén.
Jelenleg 6 állandó projektünk van: Menedzsment Akadémia, Felvételi, ESET START és PRO, MemoSzakmarathon és a Consulting Project. További információkat a Projektjeink lapon találsz!