Rólunk

A BME Management Szakkollégium (MSZK) egy olyan önálló, nonprofit, független szervezet, mely lehetővé teszi tagjai és a budapesti mérnök és közgazdász hallgatói számára a menedzsment- és vezetői ismeretek átlagon felüli elsajátítását és ezeknek gyakorlatban, projektjeinkben való alkalmazásával a tapasztalatszerzést. Célunk, hogy minőségi szolgáltatásainkkal elősegítsük a hallgatók szakmai és személyes fejlődését, és mindehhez egy értékes csapatot biztosítsunk. Törekszünk arra, hogy ez a tudás ne csak karrierjüknek adjon biztos alapot, hanem egész életüket sikeressé tegye.

1986-ban alakult öntevékeny diákszervezetünk nem a szó hagyományos értelmében vett szakkollégium. Leadership Playground* koncepciónk képezi egyedülálló képzési rendszerünk alapját, melynek célja szakterülettől függetlenül átadni a jó vezetők számára elengedhetetlen tudást. Mindezt elméleti tudást nyújtó képzéseink, készségfejlesztő kurzusaink és tréningjeink, továbbá az elsajátított tudás gyakorlati alkalmazásának lehetősége biztosítja. Széleskörű tevékenységünk ideális terep a menedzsment bármely területének közelebbi megismeréséhez. A területek vezetői nagy felelősséggel és széles döntési jogkörrel rendelkeznek, így megtapasztalhatják, hogy milyen egy csapat élén, adott erőforrásokból gazdálkodva elérni a kitűzött célokat. Hasonló gyakorlati tudásra tehetnek szert projektvezetőink is, akik a szakkollégium által szervezett nagyobb jelentőségű rendezvényekért felelnek.

Az MSZK a Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma által felkért Akkreditációs (azóta: Minősítő) Bizottság döntése alapján 2012 óta akkreditált (minősített) szakkollégiumi címet kapott. További részletek a mozgalom honlapján.

*Leadership Playground koncepciónk 2010-ben helyet kapott a Kairos Society New York-i konferenciáján a világ 100 leginnovatívabb üzleti ötlete között.

Céljainkat három alappillérünk segítségével érjük el: