Pécz Dávid

Titulus: Elnök
Időtartam: 2018 ősz – 2020 tavasz

Mikor segítségért nyúlsz, 20 másik kéz jelenik meg, hogy felemeljen

Mikor felvételt nyertem a BME-re az a cél lebegett a szemeim előtt, hogy a későbbiekben egy top menedzser, egy olyan vezető legyek, aki képes segítséget nyújtani a csapatának és képes arra, hogy jobbá tegye a környezetét. Azt hittem, hogy az MSZK, mint az egyetem csak egy lépcsőfok lesz a célom felé, viszont amit a szervezettől kaptam azt szavakkal nem lehet leírni.

A megannyi kurzus, tréning, workshop, amiken az évek alatt részt vettem teljesen más megvilágításba helyezték azt, ahogyan a világra tekintek. Napról napra formálódott a személyiségem, egyre érettebb és tapasztaltabb lettem. Az a gyakorlati tudás, amit mindezek mellé megszereztem rávilágított arra, hogy amiről az egyetem vagy a szakkollégium berkei alatt tanulunk az életben teljesen más. Arra voltam kényszerítve, hogy folyamatosan elemezzem a helyzetet és hogy nyomás alatt jól tudjak dönteni, hogy jó és megalapozott döntést tudjak hozni minél rövidebb idő alatt.

Mindezek ellenére az elméleti tudás és a gyakorlati tapasztalat eltörpül amellett, amit az itt lévő emberektől kaptam. Olyan barátokra tettem szert, akikre mindig számíthatok, akikkel hónapokon át szerveztük a táborokat, akikkel tanácsadók bőrébe bújtunk és segítettünk más szervezeteken, akikkel együtt haladunk a közös céljaink felé, és akik nem sajnálák a saját szabadidejüket arra áldozni, hogy segítsenek, ha gondod van, ha kicsit magad alatt vagy, vagy ha csak szimplán társasága vágysz. Hálát adok a szakkollégiumban eltöltött minden napért és belefektetett minden percéért, mert a szervezet és a szervezetben lévő emberek miatt lehetek most az, aki. Sokkal céltudatosabb, sokkal tapasztaltabb ember lettem 25 évesen, mint amiről valaha is álmodtam, sokkal szorosabb barátságokat kötöttem, mint amire valaha is számítottam. Ha 25 év múlva visszatekintek az egyetemista éveimre akkor az itt eltöltött élményekre, nehézségekre, konfliktusokra, és a megannyi boldog pillanatra fogok visszaemlékezni, mert biztos leszek benne, hogy akármit is fogok csinálni az szoros kapocslatban lesz az itt megszerzett tudással, tapasztalattal és az itt megismert emberekkel.

Darányi Mihály

Titulus: Elnök
Időtartam: 2017 ősz – 2018 tavasz

Az MSZK a legjobbat hozza ki belőlünk

Az én szememben az MSZK olyan tudatos fiatalokat összefogó szervezet, amelybe mindenki azért jelentkezik, mert fejlődni akar. Egy ilyen közösség részeként, addig sosem tapasztalt motiváló környezetbe csöppen az ember, ami a legjobbat hozza ki belőlünk. A szakkollégiumban észrevétlenül válsz először csapatjátékossá, majd vezetővé, ezzel helyezve magad újabb és újabb kihívások elé. Amikor ez társul az MSZK-ban folyamatosan megjelenő új lehetőségekkel, akkor ismerheti meg magát igazán az ember. Mindezen felül egy olyan közösség része lehetsz, amely maradandó barátokat és szép emlékeket ad mindenki számára.

Majzik Dávid

Titulus: Elnök
Időtartam: 2016 ősz – 2017 tavasz

Az MSZK mindenki számára azt nyújtja, amire szüksége van

Az MSZK mindenki számára azt nyújtja, amire szüksége van. Ha éppen új barátokat keresel akkor itt rájuk lelsz. Ha szakmailag fejlődni szeretnél, akkor mindent megtapasztalhatsz és elsajátíthatsz, ehhez tökéletesen alkalmazkodó környezetben. Ha valami újra vágysz, vagy épp nincs célod és az utad keresed, vagy ha úgy érzed, hogy az egyetem nem elégíti ki a tudás szomjad akkor az MSZK mindenben segítséget nyújt. Egyetemi éveim legjobb élményei köthetőek hozzá. Szakmailag is oly sokat nyújtott a tanulmányaim mellett, amit máshonnan nem tudtam volna elsajátítani ilyen könnyen. Ez egy olyan hely és közösség amiért érdemes dolgozni és létezni benne.

Kósik Dániel

Titulus: Elnök
Időtartam: 2015 ősz – 2016 tavasz

Az MSZK a változás helye

Az MSZK a változás helye. Csatlakozol 30 évnyi örökséghez és ahogy telik az idő, azon kapod magad, hogy már nem ugyanaz az ember vagy. Először megismered önmagad, majd azt, hogy mikre vagy képes és meglátod, mivé válhatsz még. Ez az MSZK. Egy olyan hely, ahol az emberek inspirálják egymást a változásra, aminek végső célja a kiválóságra törekvés.

Matzon Ákos

Titulus: Elnök
Időtartam: 2013 tavasz – 2014 tavasz

Megtanultam, hogy mi is az a csapatmunka

Számomra az MSZK az egyetemi képzés tökéletes kiegészítését nyújtotta. Megtanultam, hogy mi is az a csapatmunka, milyen az, amikor az ember közgazdászokkal, mérnökökkel és más tanulmányokat folytatókkal együtt próbál megvalósítani valami nagyot. Persze a szakmaiságon túl egy nagyon befogadó közösséget is találtam, akik közül sokan a mai napig a legszorosabb barátaim is egyben. Az MSZK-ban folyamatosan megtalálja a saját kihívásait az ember, amivel sokkal jobb ilyen körülmények között megküzdeni, mint az első munkahelyen, vagy annak megszerzése közben. Mindegy, hogy mit tanulsz és, hogy mik az aspirációid, a szakkollégiumi lét neked is tud tanítani valamit önmagadról, és a világról is.

Gazdag Gergely

Titulus: Elnök
Időtartam: 2007 ősz – 2008 tavasz

Learning by Implementing

Egy szakkollégiumba azért jelentkezik félszáz egyetemista, mert fejlődni akarnak és egy olyan szellemiséghez akarnak tartozni, ahol hasonló értékrendű társai vannak. Nem kapnak fizetést, cserébe számos más alternatívájuk van. A vezetőknek és elnököknek ez mindig egy állandó kihívást jelentett: hogyan lehet együtt, egy ilyen egyszeri és megismételhetetlen helyzetben minél nagyobb eredményt elérni, úgy hogy mindenkit a lehető legjobban motiváljon? A válasznak vannak egyedi részei, de ami biztos: az MSZK egy hihetetlenül dinamikus értékközösség, mely képes kihozni mindenkiből a maximumot. Huszonévesen olyan valódi vezetői tapasztalatot szereztem, a “learning by implementing” szemléletem mentén, amely minden munkakapcsolatomban értékes volt, cégmérettől és iparágtól függetlenül.

Kurucz Andrea

Titulus: Elnök
Időtartam: 2006 ősz – 2007 tavasz

Az MSZK az életre tanít

300 ember előtt angolul érvelni, hogy igenis vezessük be az új projektet vagy 40 tagot higgadtan vezetni mikor épp egy erős konkurens diákszervezet születik vagy cégek felső vezetőivel ötletelni/alkudozni igen személyiségfejlesztő, főleg huszonévesen.

AZ MSZK-ban (és az ESTIEM-ben) szerzett élettapasztalat tett jó csapatjátékossá, elnökké majd később nemzetközi vállalkozóvá. Kivételes szervezet, mivel mindig egy lépéssel az egyetemi oktatás előtt jár: 20-30 évvel ezelőtt a menedzsment képzés hiányát pótolta, 10-20 éve az üzleti témájú interaktív táborok/tréningek szervezésével, 10 éve pedig a nemzetközi és a magas szintű céges kapcsolataival emelkedett ki. Ez az innovatív szemlélet ma is jelen van és annyira beivódik a tagságba, hogy méltán válnak később erős személyiséggé az egyetem után is.

Madarász István

Titulus: Elnök
Időtartam: 2005 ősz – 2006 tavasz

Lendület az élethez

Lendület az élethez. Elsőéves egyetemistaként nehéz megjósolni, hogy mit érhetsz el egy, öt vagy tíz év múlva. A válasz egyszerű: többet, mint gondolnád. A legjobb pedig az, hogy mindehhez remek társaságot is kapsz, jó barátokat, csapatot és lehetőséget tanulni. Tapasztalni mindazt, amit az egyetem nem ad meg, de szükséged lesz rá, hogy előrébb juss. Nagyon örülök, hogy tagja lehettem a BME Management Szakkollégiumnak. Remélem, még nagyon sok diáknak lesz erre lehetősége!

Dujmó Krisztián

Titulus: Elnök
Időtartam: 2004 ősz – 2005 tavasz

Főpróba a sikerhez

A BME rengeteg szakmai illetve lexikális tudást ad át a diploma átvételéig, ám az üzleti sikerhez ez csak ritkán elég. Nekem ez utóbbira is voltak ambícióim, ezért csatlakoztam az MSZK-hoz, legjobb barátomat követve. Az évek alatt számos projektben, tréningeken és csapatmunkában való részvételt követően, a mérnöki diploma mellett menedzsment tudással, vezetői tapasztalatokkal, biztonságot nyújtó kapcsolati rendszerrel, azaz óriási előnnyel érkeztem az üzleti életbe. Több „szakkollégával” máig megmaradt az értékes kapcsolat, a legszorosabb a feleségemmel.

Barcsánszky Péter

Titulus: Elnök
Időtartam: 2003 ősz – 2004 tavasz

Az MSZK megtanít csapatban dolgozni és problémát megoldani

Az MSZK megtanít csapatban dolgozni és problémát megoldani. Mindezt rengeteg segítséggel és támogatással még a nagybetűs ÉLET előtt. Kevesen érkeznek az első munkahelyükre magabiztosan 2-3 év vezetési tapasztalattal a hátuk mögött, kész kapcsolati hálóval, tréningekkel kiképezve, de itt erre is lehetőség van… és arra is, hogy életre szóló kapcsolatokat és barátságokat kössünk. Én itt ismertem meg a feleségemet és számos nagyon értékes embert, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot.

Tarnai Csaba

Titulus: Elnök
Időtartam: 2002 ősz – 2003 tavasz

Többet hasznosítok az MSZK-ban tanultakból, mint az egyetemi előadásokból

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a mindennapi munkám során, de az élet más területein is többet hasznosítok az MSZK-ban tanultakból, mint amit abból, amit az egyetemi előadásokon sajátítottam el. Az egyetemi évek alatt felszívott lexikális tudás mellett éreztem, hogy a szervezés és a csapatmunka terén is hasznos lenne kipróbálnom magam. Az együtt töltött idő sokat tanított a munka és a szabadidő egyensúlyáról, a pénz nélküli motivációról, a szó nemes értelmében vett csapatépítésről. Szemléletmódot formáltak a különböző vezetői szerepkörökben saját bőrömön tapasztaltak, valamint a meghívott előadóktól, trénerektől és MSZK-s társaimtól hallott gondolatok, visszajelzések. Ez egy olyan komplex csomagot és eszköztárat adott, amit évekkel később is rendszeresen hasznosítok.

Nagy Levente

Titulus: Elnök
Időtartam: 2000 ősz – 2001 tavasz

Frissdiplomás, három év tapasztalattal

Ezt a látszólagos ellentmondást teszi elérhetővé a szakkollégium, ami nagyon hasznos útravaló bármilyen karrierhez. Barátságos, de mégis komoly környezetben, próbálhatja ki magát mindenki, aki rendelkezik ambíciókkal, vagy akár csak szeretne egy jó társaságban hasznos dolgokat művelni és tanulni. A mai napig használom az ott megtanultakat és nagyra becsülöm az ott kötött barátságokat.

Bánfalvi Zsolt

Titulus: Elnök
Időtartam: 1999 ősz – 2000 tavasz

Minél többet teszel bele, annál többet kapsz vissza

Főiskolás éveim alatt legnagyobb hatással a Szakkollégium volt rám. Nagyon sok szakmai és egyéb dolgot tanultam, nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, akik közül jópáran ma is a barátaim.
Nagyon igaz a Szakkollégiumra, ami az Életre is, minél többet teszel bele, annál többet kapsz vissza. Én nagyon sokat kaptam.

Veréb Elemér

Titulus: Főtitkár, Elnök
Időtartam: 1991 ősz – 1995 tavasz

Párhuzamos egyetemet végeztem

A szakkolégiumban életre szóló élményeket, tapsztalatokat, tudást, barátságokat és ismeretségeket szereztem. Mondhatni, párhuzamos egyetemet végeztem ott. A munkahelyeimet, illetve a vállalkozásaimhoz partnereket és kollégákat is mind a szakkollégiumi kapcsolatok biztosították.

Annak idején a legnagyobb kihívást az MSZK-ban az “elitcsapat” és a “nyitott közösség” közötti stratégiai egyensúly megtalálása jelentette. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az időszakom alatt sok olyan program valósult meg, amely máig meghatározzák az MSZK működését. Emlékszem az első Menedzsment Akadémiára Balatonlellén, az első Műegyetemi Állásbörzén való közreműködésre, az első Kelet-Európában megrendezett ESTIEM konferenciára, a sok neves emberre (vállalkozóra, cégvezetőre, politikusra) a hétfő esti találkozókon.

Az IT szakmai tudásomat az egyetem alapozta meg. A menedzsment tanácsadói és a vállalkozási eredményeimet pedig a Management Szakkollégium!

Gyulay Tibor

Titulus: Alapító, Elnök
Időtartam: 1986 ősz – 1991 tavasz

Büszkeség és hála az utódoknak

Büszke vagyok rá, hogy az MSZK első elnöke lehettem, de hogy ennek ennyi év után legyen jelentősége, azt az utódoknak köszönhetem!

1986-ban különösebb strukturáltság nélkül, mozgalmi jelleggel kezdtük építeni a Műegyetem első szakkollégiumát. Varázslatos volt, ahogy a heti megbeszéléseinken, szakmai és közösségi programjainkon formáltuk az MSZK értékrendjét, működési modelljét, közösségét. Mindent a nulláról kellett felépítenünk, és ez hatalmas élmény volt, még akkor is, ha néha kényelmesebb lett volna bizonyos dolgokat készen átvenni valahonnan. Csak néhány a kihívást, élményt jelentő elemekből: szakmai programok kitalálása, arculat, logó megtervezése, felvételi rendszer felépítése, bevezetése, tréningek, a Palánta szerkesztése, közös vállalkozások (pl. FiNYáVA), az együtt lakás megoldása…

Jó látni, hogy amit 1986-ban összeraktunk, az ma is működik, és bízom benne, hogy még sokáig biztosít lehetőséget a tanulásra, életre szóló barátságok kötésére!