MSZK

A BME Management Szakkollégium (MSZK) egy független, nonprofit szervezet. Lehetővé tesszük tagjaink és különböző szakok hallgatói számára a menedzsment- és vezetői ismeretek átlagon felüli elsajátítását, ezeknek gyakorlatban, projektjeinkben való alkalmazásával a tapasztalatszerzést. Szakkollégiumunk az Egyetemi Hallgatói Képviselet alá tartozik, így több egyetem, különböző karairól fogadhatjuk tagjainkat, ezáltal erősítve a hallgatók közötti együttműködést. Célunk elősegíteni tagjaink szakmai és személyes fejlődését valamint azt, hogy egy értékes közösséget tudjunk biztosítani számukra. Törekszünk arra, hogy ez a tudás ne csak karrierüknek adjon biztos alapot, hanem további életünk során is sikeresek és eredmények lehessünk.1986-ban alakult öntevékeny diákszervezetünk nem hagyományos értelmében vett szakkollégium. Leadership Playground koncepciónk képezi egyedülálló képzési rendszerünk alapját, melynek célja szakterülettől függetlenül átadni a jó vezetők számára elengedhetetlen tudást. A BME Management Szakkollégium az Országos Szakkollégiumi Mozgalom által felkért Minősítési Bizottság döntése alapján minősített szakkollégiumi címmel rendelkezik.

Szervezeti felépítés

Képzési rendszer

MISI rendszer

A felvételt követő első félévben egy-egy mentor segíti minden tagjelölt eligazodását a szervezetben. Ezeket az első féléves mentorokat “MISI”-nek nevezzük, feladatuk a tagjelöltek Motiválása, Irányítása, Segítése és Informálása. A párok kialakítását bemutatkozók írásával és egy anonim kérdőív kitöltésével hozzuk létre. A MISI-t a második félévben egy mentor váltja fel, akit már mindenki maga választ ki. Ez természetesen ugyanaz a személy is lehet.

Beszámolórendszer

Szervezetünkben kiemelt szerepe van a transzparenciának. Ennek egyik legfontosabb, egész szakkollégiumunkat átívelő eszköze a beszámolórendszerünk. Minden vezetőségi pozícióban lévő tag (elnök, területi vezetők, projektvezetők) kötelessége, hogy hetente egyszer részletes beszámolót küldjön fel a megfelelő “Beszámoló” levelezőlistánkra. Ezzel tájékozódhatunk mindannyian arról, hol tartanak a különböző területek és projektek munkásságukban. Mindenki számára elérhető, milyen sikereink vannak a különböző szervezeti egységek által, milyen feladatok vannak hátra, illetve láthatjuk, hol van esetleges lemaradás, ahol be lehet egymásnak segíteni. A rendszeres beszámolóinkon felül jelentést írunk a vezetőségi stratégiatervezés irányvonalairól és ötleteiről, a tárgyalásaink eredményeiről, a szakmai és közösségi élményekről. Mindezt tesszük annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki információs asszimetria köztünk.